Figurants de sainet

Tal com era d’esperar, a mesura que s’acosta el 27 S, el dia a dia es converteix en un sainet i la varietat d’arguments es dispara. Actrius i actors a l’escenari. Públic espectant. Cadascú amb l’estil que li és propi i amb l’assessorament que correspon, pretén convèncer posant en pràctica les tècniques més avançades. Malgrat aquest nivell de modernitat, sempre es va a parar a la més recurrent de totes: pasar de puntetes per les pròpies propostes però carregar-se les de l’adversari amb tota “l’artilleria” possible.
De tot el repartiment del sainet, hi ha un personatge que m’impressiona especialment cada vegada que surt a escena. El clima de solemnitat que l’envolta, la seva manera de pontificar, la credibilitat que desprèn … Senyor Miquel Iceta, a banda de criticar per sistema i acusar, mitjançant una dialèctica repetitiva, sap fer alguna altra cosa? És evident que mantenir “l’statu quo” costa i que cal sacrificar-se, especialment quan la situació pinta magra. Si en un futur aspira a convertir-se en senador haurà de fer molts mèrits perquè em fa l’efecte que enguany, pel PSOE que és qui mana, vostè no és altra cosa que un figurant.

19/8/2015