Borrell “l’Histrió”

Qui més qui menys deu conèixer individus que es consideren superiors a la resta de mortals. Particularment considero que és molt probable que sigui la conseqüència d’un complex d’inferioritat, d’alguna frustració inconfessable o d’algun trauma no superat. Ves a saber… En qualsevol cas, no deixa de ser simptomàtic que aquesta mena de personatges facin manifestacions públiques que són autèntics insults a la intel·ligència de les persones.

“Abaixeu la calefacció o talleu el gas de casa vostra…” Aquesta recomanació antològica de l’Alt representant de la Unió Europea per a Afers exteriors i Política de Seguretat des de 2019 és incommensurable, mereix figurar en els programes d’estudis diplomàtics i ser referent per a qualsevol polític amb aspiracions. Tanmateix, no es pot obviar la posterior matisació al respecte segons la qual, ell mateix aclareix que la petició de baixar la calefacció no va dirigida a Espanya perquè no rep gas rus. L’argument no té preu!

Malgrat el desgavell que impera en les institucions, de forma molt greu en les supranacionals, dubto que el senyor Josep Borrell passi a la història com a estadista; en qualsevol cas, si per aquelles vel·leïtats que es donen en ocasions succeís, hauria de ser com a histrió de la gran farsa europea del primer quart del segle XXI.

10/3/2022

Publicada a LA VANGUARDIA amb el títol “Abaixeu la calefacció?” el 15/3/2022