Els mercaders del Temple

Jesús: Lluny del Temple del Senyor! Marxeu a les vostres quadres! Això és lloc d’oració i n’heu fet cova de lladres! Mercader: Mai no havia succeït! Mai s’ha vist un cas igual! Jesús: Que ningú sigui atrevit de posar un peu aquí dalt! Mercader: Els sacerdots ho han permès! Podem vendre aquí i arreu! Jesús: No serà per l’interès que cobren del que veneu? Cessi ja d’una vegada d’actuar tal com ho feu!… (La Passió d’Olesa de Montserrat).

Al final sembla ser que hi haurà pressupostos… Però malgrat el missatge oficial  que es dóna, es vulgui o no, la realitat és la següent:

Els Comuns, possibiliten que els pressupostos de la Generalitat s’aprovin i, amb la magistral jugada, aconsegueixen que ERC doni suport als de l’Ajuntament de Barcelona. Empassar-se un gripau més no té importància, oi senyor Maragall?

La coalició PSOE-Unidas Podemos no tindrà cap problema per a fer prosperar els seus comptes malgrat la nul·la incidència del PSC en tota la trama. Ves per on… L’efecte ERC superarà l’efecte Illa!

I la CUP, especialista en performances assembleàries, torna a demostrar, per enèsima vegada, que les responsabilitats de govern la superen i, una vegada més, amb la seva actitud torna a deixar en evidència la inexistent unitat independentista. Fantàstic sentit de país!

Si s’analitza tot plegat hom arriba a la següent conclusió: negociació o simplement mercadeig? Deixant de banda les qüestions religioses, s’entén la referència als Mercaders del Temple?

23/11/2021