Quan l’estupidesa tendeix a infinit

Ja és habitual i resulta penós que l’aspirant a presidir el govern d’Espanya no s’estigui  d’exhibir els seus amplis coneixements… De fet, cada intervenció és una mostra del seu nivell, nivell que només està a l’abast d’una minoria selecta de privilegiats i privilegiades que, en base a suposades titulacions acadèmiques, estan en condicions d’emetre judicis de valor sobre qualsevol tema que se’ls  plantegi.

Com en altres ocasions, el senyor Pablo Casado no va tenir cap problema per a opinar sobre l’energia solar i alhora, aprofitant l’avinentesa, carregar contra la competència; ni es va ruboritzar quan  la seva ignorància sobre la qüestió el va deixar en evidència per enèsima vegada…

“Aquí a la izquierda no le gusta la nuclear y no le gusta el carbón y no le gusta el gas y no le gusta la hidroeléctrica y no le gusta ahora la eólica, y se quejan de que los molinos dañan el paisaje. Claro, solo les gusta la solar. Y a mí. Pero es que anteayer a las ocho de la tarde fue el pico de consumo eléctrico. Y a las ocho de la tarde, no sé si estabais por aquí, pero no había posibilidad de que la solar emitiera. Básicamente, porque era de noche. Por tanto, es una cuestión de lógica”.

Deixant de banda les reiteratives polèmiques sobre dretes i esquerres, la qüestió important rau en tot allò que contribueixi a salvaguardar el planeta Terra d’una explotació irracional que pot acabar amb la vida de tots els éssers vius amb independència de si pensen, com pensen o no pensen.

“L’estupidesa és infinitament molt més fascinant que la intel·ligència. La intel·ligència té els seus límits, l’estupidesa no.” (Claude Chabrol, 1930-2010)

15/11/2021

Publicada a EL PERIÓDICO el 18/11/2021