1.714.000 mascaretes vers Catalunya

Les meves felicitacions més excelses al cervell gris (¿?) que ha tingut la idea  de quantificar les mascaretes que havien d’arribar a Catalunya, a qui ha donat el vist i plau a la brillant iniciativa i, per extensió, a tothom que hagi intervingut o participat d’alguna manera en el disseny de l’operació. Per a tots i totes, el meu reconeixement!

Ben mirat, i és d’admirar, tot plegat no deixa de ser una exhibició d’intel·ligència emocional i de misèria humana, perquè sens dubte, s’ha de ser miserable per tramar actuacions d’aquesta índole, molt més en moments luctuosos com els que estem vivint en que hi ha persones que moren diàriament.

No crec en casualitats, per tant, entenc que com en altres ocasions, la qüestió de fons no és altra que utilitzar simbolismes especialment significatius -1714 en aquest cas- per proclamar la preponderància de l’Estat en qualsevol moment, circumstància, per damunt de tot i de tothom. De fet, tot s’hi val quan no hi ha arguments i, com va dir Miguel de Unamuno (1864-1936): “Venceréis però no convenceréis”. En qualsevol cas, confio en que més tard o més d’hora, els esdeveniments ens permetin dir: “Hem guanyat perquè hem convençut”.

Ah!, per tal d’evitar falses interpretacions i d’esvair qualsevol dubte, deixar molt clar que el concepte de “guanyar” en política, l’entenc sempre en un context democràtic, és a dir, de pacifisme, de civisme, de respecte i de racionalitat.

Els que han ordit  l’operació “11714.000 mascaretes” poden dir el mateix?

13/4/2020