“Pastorets” 2017-2018, una proposta reivindicativa

Per segon any consecutiu, el Llorenç Mimó i jo, hem tornat a ser al capdavant d’un nou muntatge dels Pastorets. Tot un repte i, alhora, tot un plaer. Fidels als nostres principis, hem mantingut l’estil que ens caracteritza i que ja va quedar reflectit en la posada en escena la passada edició. De fet, s’ha donat continuïtat a un projecte pensat per dos anys, que es tancarà el proper dia 14 de gener amb la darrera representació.

Enguany però, donades les circumstàncies històriques que vivim, hem plantejat un enfocament amb pincellades reivindicatives, que respon a un sentiment solidari envers tots els demòcrates. Per aquest motiu, al principi de cadascuna de les representacions, en nom del col·lectiu que les fa possible, hem fet una sentida dedicatòria a l’Oriol Junqueras, a en Joaquim Forn, a en Jordi Sànchez i a en Jordi Cuixart, els quals, privats de llibertat injustament i lluny de les seves famílies, enguany no han pogut assistir a cap de les múltiples representacions dels Pastorets que es fan arreu de  Catalunya.

S’ha de dir que l’acceptació del públic assistent s’ha traduït en una llarga ovació que, alhora,  ha tingut un efecte encoratjador pel conjunt d’actors i actrius que esperava amb impaciència l’inici de l’espectacle.

I ha començat a sonar la música: Jingle Bells 1935 … S’han apagat els llums  … La sintonia d’Olesa Ràdio ha omplert la sala i la projecció a la pantalla ha concentrat l’atenció … Una veu en off!  Cinema o teatre? Dia 25 de desembre, Nadal, una proposta renovada dels Pastorets.

El repartiment d’enguany està format per:

Locutor: Víctor Vicente, Narradora: Anna Mª Alemany, Lluquet avi: Andreu Avel·lí Font, Rovelló avi: Albert Amat, Lluquet: Pau Povill, Rovelló: Jan Cànovas, Satanàs: Martí Vallès, Llucifer: Ferran Manyà, Pere Botero: Joan Soler, Supèrbia: Núria Valls, Ira: Elena Salas, Golosia: Emma Cànovas, Enveja: Laia Guillamon, Luxúria: Anna Calduch, Peresa: Anna Algarra / Alba Soler, Avarícia: Jordina Cascante, Diable becari 1: Marc Figueras, Diable becari 2: Roger Espinar, Elisabet: Aina Nolla, Getsè: Josep Mª Pallarès, Getsena: Mª Rosa Foguet, Jeremies: Fran Escorsell, Marta: Ariadna Batista, Herald celestial: Ot Boltà, Sant Miquel: Ferran López, Sant Gabriel: Eva Fornieles / Mercè Dalmases, Àngel becari: Iona Roca, Josep: Jordi Maylinch, Maria: Maria Barato / Mercè Dalmases, Simeó: Isidre Montserrat (pare) / Andreu Avel·lí Font / Albert Grivé / Daniel Buson, Jepó: Ramon Jorba / Andreu Avel·lí Font, Jepona: Alba Soler, Anam: Joan Cervera, Anama: Meritxell Cortès, Joanoi: Sadurní Paltor, Joanoia: Jana Flotats, Royal Ballet Infern: Nicole Cera, Jana Figueras, Laura Hernández, Malena Juan, Natàlia Martín, Marina Pérez, Paula Soto, Griselda Subirachs i Jordina Subirachs

Paga la pena remarcar que per a la representacions dels dies 6 i 7 de gener hem hagut de fer quatre canvis d’última hora per malaltia dels titulars. Sortosament disposem d’un planter amb moltes possibilitats i no s’ha notat res. Toquem fusta per a la darrera representació!

L’equip tècnit l’integren:

Realització escenografia: Andreu Avel·lí Font i Cristóbal Pareja, Filmació: Joan Riera, Disseny il·luminació: Paula Jornet, Fran Escorsell, Albert Rodríguez i Joan Alà, Tècnic llums: Paula Jornet, Tècnic so: Albert Rodríguez, Vestuari: Eulàlia Casanovas i Mercè Font, Utillatge i servei de funció: Josep Riera, Maquillatge: El Casal, Màscares becaris: Laia Sisteró, Perruqueria: Carme Montserrat, Cordinació Royal Ballet Infern: Míriam Grau, Idea Pròleg: Geno Mimó, Cartell i programa de mà: Martí Alcon, Publicitat i difusió: Daniel Buson i Albert Grivé, Gravació: Ramon Planas, Producció: El Casal, Ajudanta de direcció: Míriam Garcia, Idea i direcció: Jaume Farrés i Llorenç Mimó

En el capítol d’agraïments: La Passió, Daina-Isard Cooperativa d’Ensenyament, OlesaAteneu, Vda. de Joan Dalmases Muntané, UEC i Olesa Ràdio.

I res més, s’ha acabat una etapa molt satisfàctoria en tots els sentits. Moltes gràcies a tothom que ha participat en el projecte i també al públic que ens ha honorat amb la seva presència.

Gener de 2018