Premis Ateneus 2015

Com cada any, aquest mes de desembre s’ha celebrat la 26a edició dels Premis Ateneus que organitza la Federació d’Ateneus de Catalunya (FAC).

També s’ha convocat per 7è any consecutiu, el Premi Jove , Proposa! i s’ha fet un reconèixement públic a les bones pràctiques que porten a terme els ateneus i les entitats socials de tota Catalunya en l’àmbit de la integració social de persones amb diversitat funcional, física o intel·lectual, de persones amb risc d’exclusió, de persones afectades per problemàtiques socials, i també el treball dels voluntaris que les acompanyen.

Els Premis Ateneus al quals es van presentar les diferents candidatures eren:

  • Als mitjans de comunicació
  • A la creativitat artística
  • A la capacitat d’innovació
  • Al foment de la participació

En cada grup s’atorgaven tres premis:

  • 3er premi (diploma)
  • 2on premi (diploma i 900 €)
  • 1er premi (guardó i 1.500 €)

En el transcurs de l’acte, celebrat el dimecres dia 16 al Museu d’Art Nacional de Catalaunya (MNAC) i presidit per l’Honorable Senyora Carme Forcadell, Presidenta del Parlament de Catalunya, OlesaAteneu va tenir l’honor de rebre el 1er premi per la seva candidatura a la Capacitat d’innovació.

Com a membre fundador d’OlesaAteneu he de dir que el fet de presentar-nos a la convocatòria dels Premis Ateneus i haver estat guardonats amb un primer premi quan encara no fa un any de la presentació oficial de l’entitat, ens omple d’orgull i ens esperona a seguir treballant amb fermesa per tal de consolidar un projecte en el qual creiem des que l’estiu de 2014 vam començar a parlar de la viabilitat de crear un ateneu a Olesa.

Des d’aleshores molts han estat els contactes, les consultes, les gestions i les reunions mantingudes. Enguany, la consecució del premi, posa de manifest un reconeixement públic que reforça els plantejaments i objectius d’OlesaAteneu alhora que ens compromet, motiu pel qual, és la nostra intenció insistir en el principi de transversalitat per tal de fomentar i propiciar el potencial cultural d’Olesa des de tots els àmbits possibles.

OlesaAteneu serà allò que la seva massa social vulgui que sigui i, conseqüents amb aquesta idea, animem a totes aquelles persones que ens donen suport a formar-ne part.

Desembre de 2015