Per recomanar que no quedi

Les forces unionistes, un partit franquícia i un altre de residual, persisteixen en atribuir al President Mas l’exclusiva responsabilitat del procés que estem vivint. Obstinació i intoxicació portades al límit amb l’objectiu d’aconseguir rèdits electorals fora de Catalunya pels primers. Pels altres, supervivència de nivell “vip” pura i dura. Saben perfectament, però no volen admetre sota cap concepte, que la responsabilitat que se li atorga, va molt més enllà, rau en una immensa majoria de catalans que ja “estem tips de la situació actual i diem prou”.

Segons he pogut llegir, sembla ser que el ministre d’Afers Exteriors, esgotades cada vegada més les reserves argumentals – si és que han existit en algun moment – recomana al President Mas que apliqui l’Evangeli: “La veritat us farà lliures” . Curiosa recomanació donada la procedència.

A mi se m’acud una altra recomanació per a qui se la vulgui aplicar – allà cadascú amb la seva consciència -. És un fragment de l’escena dels Mercaders del Temple de La Passió d’Olesa de Montserrat: “Hipòcrites fariseus! Ai de vosaltres el dia que us vindran a parar els peus! Allà serà l’agonia! […] Ai de vosaltres, malvats, que sou com les sepultures: pel defora emblanquinats i per dintre podridures! […] Si sembreu l’odi i el fàstic per allà on aneu passant, com escapareu del càstig de Déu que us està mirant? Serpens, raça d’escurçons, si sou sols bons en extern, com escapareu del fons inplacable de l’infern? […] Jo us dic que tal com obràreu, amb vosaltres es farà! Perquè, cecs sense mesura tal com féreu […]”.

8/9/2015