La Festa dels Miquelets

Avui, dia 5 de setembre de 2015, com a membre de la Junta i en representació d’OlesaAteneu, he tingut l’honor de fer l’ofrena de la bandera als Miquelets, bandera que onejarà fins el setembre de 2016, any que ben segur, ha de tenir connotacions ben diferents per al nostre país.

En el parlament protocolari, he procurat condensar de forma breu però explícita el nostre pensament i el tarannà que ens identifica.

He dit:

“La força d’un poble rau en la seva educació i en la seva cultura. L’educació fa possible persones de bé i la cultura, que aquestes persones tinguin les mens obertes amb tot el que això comporta. Un país no pot avançar al marge de l’educació i la cultura.

Catalunya gaudeix, entre d’altres, d’un potencial cultural que ve de lluny, una tradició ateneística fonamentada en el desig de saber i de compartir coneixement, en la capacitat d’escoltar per tal de poder dialogar, en la voluntat de debatre i contrastar opinions des del respecte, i, perquè no? … polemitzar i criticar amb coneixement de causa.

OlesaAteneu s’honora en oferir aquesta bandera als Miquelets com a mostra de reconeixement a l’aportació cultural envers un país que “ha estat, és i vol seguir sent”

Setembre de 2015