Me lo dijo Pérez… que estuvo en Mallorca

Ben segur que els i les de la meva generació recordaran un tema que avui es qualificaria de “boom” musical: Me lo dijo Pérez.

Segons dades de la premsa de l’època, fou una de les cançons més exitoses de la dècada dels 60. S’afirmava que amb ella es va iniciar la cançó del “pop turístic”, amb l’aval, tot s’ha de dir, del Ministerio de Información y Turismo, titular del qual fou Manuel Fraga Iribarne, personatge incombustible per antonomàsia.

L’autor del tema fou Alberto Cortez, cantant i compositor argentí. I cal saber que Me lo dijo Pérez va triomfar al Festival de Palma de Mallorca de l’any 1965 malgrat quedar en segon lloc. Mochi i Karina, figures mediàtiques de l’univers musical espanyol de l’època van assumir la tasca de defensar la cançó.

En qualsevol cas, pura patxanga destinada al consum bàsicament de guiris i fans nacionals en plena canícula estiuenca. Tanmateix va suposar un èxit comercial com a conseqüència de la quantitat i varietat de versions que se’n van fer. Una de les més reeixides fou la del trio paraguaià Los tres sudamericanos.

Però deixem-nos d’històries i centrem-nos en l’actualitat… Concretament amb  la composició del Parlament Europeu arran de les darreres eleccions.

Els resultats han posat de manifest, i no és un fenomen nou, que qualsevol impresentable té la possibilitat d’accedir a ocupar un escó, la qual cosa comporta un estatus de privilegi en espera, sovint, d’una jubilació que hom pot qualificar de daurada. Al meu entendre, el fet de què aquestes situacions siguin  possibles i es repeteixin de forma recurrent, és conseqüència de la creixent degradació d’un sistema democràtic caduc que permet que la mediocritat s’instal·li en les burocratitzades institucions supranacionals, palesament inoperants perquè han renunciat als principis fundacionals.

I així ens va…

És per això que se m’ha acudit, a partir de l’èxit musical esmentat al principi, fer una versió actualitzada en clau humorística com a mostra de l’estat d’una  qüestió que ens hauria de preocupar.

Me lo ha dicho Alvise

¡Me lo ha dicho Alvise!

¿Qué te ha dicho Alvise?

Que se va pa Europa

Y estará encantado sentado en su escaño viéndolas pasar…

¡Me lo ha dicho Alvise!

¿Qué te ha dicho Alvise?

Que allí la alegría, de noche y de día, nunca tiene fin

Si vieras, me dijo: “cuantas diputadas en el hemiciclo para flirtear…

En el parlamento cobrando, ligando y encima con inmunidad”

Y yo que me muero por esas prebendas

Con eso de Alvise me pongo a pensar

En meter mis cosas en una maleta i marcharme p’allá

¡Me lo ha dicho Alvise!

Que se va pa Europa

Que es un cachondeo

Que la incompetencia bien remunerada es posible allá

Y yo que me muero por seguir su ejemplo

Con eso de Alvise me pongo a pensar

En meter mis cosas en una maleta i marcharme p’allà.

¡Me lo ha dicho Alvise!

Juny de 2024