Alberto Núñez Feijóo i “l’apartheid lingüístic”

Senyor Alberto Núñez Feijoó, estic convençut que per la seva formació acadèmica sap perfectament que l’apartheid fou un ignominiós sistema de segregació racial implantat a Sudàfrica a partir de 1948 mitjançant la promulgació de lleis que van provocar que la majoritària població negra es veiés desposseïda dels drets fonamentals inherents a qualsevol ésser humà.

Així doncs, el fet d’afirmar que a Catalunya existeix un apartheid pel que fa a la llengua castellana, no és per ignorància, és per mala fe o pitjor encara, per maldat. Vostè, com altres líders de partits que es vanten de ser constitucionalistes, és perfectament conscient de la rendibilitat que comporta  difamar Catalunya, perquè en aquest afer tot s’hi val; ho sap però, malgrat la seva posició de privilegi, no té el valor necessari per a contribuir a regenerar i dignificar la vida política, escandalosament mancada d’honestedat i dignitat.

La incontinència verbal que està demostrant des que ocupa la “pole position” del Partit Popular posa de manifest que la seva suposada moderació és inexistent i que, com tants i tantes del seu tarannà, són més del mateix a la dreta i a l’esquerra. Pretendre suplir la manca de substància argumental amb l’ús de determinades expressions o conceptes de manera frívola i esbiaixada no fa altra cosa que evidenciar un nivell impropi i inadmissible en qui aspira a governar un país.

7/6/2022

Publicada a EL PUNT AVUI el 8/6/2022 i a EL PERIÓDICO amb el títol “Senyor Alberto Núñez Feijóo, quan parla d’apartheid lingüístic demostra que la seva moderació és inexistent” el 12/6/2022