La gent ja no està per ximpleries

Ada Colau, en una més de les seves brillants declaracions, ha dit que la gent ja no està per ximpleries. Davant de la problemàtica actual en tots els àmbits, si aquesta és la percepció que té de la situació, és evident que la seva capacitat cognitiva per a captar una realitat palesa presenta deficiències preocupants, especialment en algú que segons és de suposar, té responsabilitats polítiques.

Un personatge sorgit de l’anonimat que, mitjançant un discurs populista afavorit per determinada premsa, ha esdevingut mediàtic -és un dir- i que en el seu moment va manifestar la seva voluntat de no dedicar-se a la política, hauria de mostrar-se molt més sensible per tot allò que afecta a la ciutadania. O és que realment pensa que la gent no té altra feina que preocupar-se per ximpleries? I si és així, estaria bé saber què entén per ximpleria. En aquest sentit, no em puc estar de dir que arribar a l’alcaldia gràcies a Manuel Valls, si que va ser una autèntica  ximpleria. De les grosses, de les que fan història!

Per raons d’espai, que no d’altres, obviaré el llistat de ximpleries que particularment em preocupen perquè són moltes. En qualsevol cas, voldria saber en què ha quedat la nova manera de fer política de la qual es vanta a la més mínima ocasió; possiblement en foc d’encenalls, expressió popular clarificadora a tots els efectes.

Confio en què la història situï la senyora alcaldessa al lloc que per mèrits li correspon… Abans però, res és impossible segons el Mago Pop, no fóra d’estranyar veure-la remenant la cua en l’ecosistema de la política nacional.

8/9/2021

Publicada a EL PERIÓDICO amb el títol “La gent ja no està per ximpleries, segons Ada Colau” el 12/9/2021