No serà que ens volen fer “beure a galet”?

Ja fa temps que el discurs d’ERC ha derivat vers uns plantejaments que poc o res té a veure amb els d’uns quants anys enrere, per sort i davant d’amnèsies interessades, les hemeroteques i les gravacions poden donar fe de què es va dir i quan. És per això que estic segur de no equivocar-me al afirmar que puntualment hem d’escoltar o llegir manifestacions que es poden qualificar de sospitoses perquè, amb tota probabilitat, per allò de les tàctiques i estratègies partidistes, amaguen un clar objectiu: fer-nos “beure a galet”.

El cert és que el descrèdit que la classe política en general s’ha guanyat fa que imperi l’escepticisme i la desconfiança davant de qualsevol declaració. Tant és així que l’afirmació del senyor Torrent en el sentit de què la famosa “taula de diàleg es pot considerar un èxit polític” no fa altra cosa que provocar-me una sensació de presa de pèl.

Per honestedat, per dignitat personal però sobretot per un mínim de respecte a la ciutadania, estaria bé deixar d’intentar fer-nos “beure a galet”.

“Pots enganyar a tot el món algun temps. Pots enganyar a alguns tot el temps. Però no pots enganyar tothom tot el temps.” (Abraham Lincoln, 1809-1865)

2/9/2021

Publicada a EL PUNT AVUI amb el títol “No deu ser que ens volen fer beure a galet?” el 3/9/2021 i a EL PERIÓDICO amb el títol “Impera l’escepticisme i la desconfiança respecte a la política” el 6/9/2021