Paenitentiam

Quin país! Per si no hi ha prou amb la polèmica que han suscitat els indults, ara l’arquebisbe de Toledo i primat d’Espanya els posa en qüestió tot dient que sense penediment no són procedents. El senyor arquebisbe deu ser un nostàlgic dels temps inquisitorials en què la paenitentiam era condició sine qua non per a lliurar-se de la foguera… Totalment fals perquè, confesses i penedides, les víctimes acabaven convertides en cendra.

L’arquebisbe i primat d’Espanya, juntament amb els seus correligionaris en matèria ideològica terrenal, faria bé en no aprofitar-se de la seva posició jeràrquica per immiscir-se en temes que no són de la seva competència. O és que tal vegada el nacionalcatolicisme està en procés de resurrecció?

Jesús: Hipòcrites fariseus! Ai de vosaltres el dia que us vindran a parar els peus! Allà serà l’agonia! Guies cecs, sense esperit, guineus amb posat d’anyell, que si coleu un mosquit us empasseu un camell […] Si no deixeu la malícia i no sembreu, al plegat, la lleialtat, la justícia, l’amor i la caritat. (La Passió d’Olesa de Montserrat).

24/6/2021

Publicada a EL PUNT AVUI el 26/6/2021