Després, però, de la nit, ha de brillar l’alba clara

En una escena de La Passió d’Olesa de Montserrat – Joan Povill i Adserà (1903-1985) – Joan el Baptista diu: Després, però, de la nit, ha de brillar l’alba clara. La frase és prou explícita. També premonitòria?

Malgrat la complicada situació sanitària actual, que sens dubte ha provocat una considerable abstenció, els números certifiquen que els resultats electorals són diàfans i que, per tant, no admeten cap mena de discussió. En qualsevol cas, ja té prou pena qui pretengui justificar la seva “patacada” amb el pretext de la Covid-19; és una manera més de fer el ridícul. Tanmateix, quina importància té si es conserva la bicoca?

Pel que fa a l’independentisme, cal posar en valor el fet què s’imposés en les dues darreres conteses electorals malgrat l’anomalia de les circumstàncies. I enguany, a la tercera, encara més al haver superat el llistó del 50%.

Precisament per haver aconseguit aquesta esperada fita, per sortir de la nit i poder fer brillar l’alba clara, ha arribat l’hora de què els partits estiguin al nivell que pertoca i s’imposi el seny per damunt de qualsevol altra consideració. Catalunya s’ho mereix!

15/2/2021

Publicada a EL PERIÓDICO amb el títol “Ha arribat l’hora de què els els partits independentistes estiguin al nivell que pertoca i s’imposi el seny” el 20/2/2021 i a EL PUNT AVUI amb el títol “Després, però, de la nit…” el 22/2/2021.