José Zaragoza, un exemple de vilesa

Thomas Babington Macaulay (1800-1859), poeta, polític liberal abolicionista i considerat el principal historiador britànic, deia: “En qualsevol època, els espècimens més vils de la naturalesa humana es troben entre els demagogs”

Aquesta frase tan explícita i significativa, no ha perdut vigència; de fet, és completament actual i aplicable a una colla de personatges impresentables que de la política n’han fet el seu ofici. Paràsits de la societat, demagogs per excel·lència i incapaços del més mínim constructivisme, no podrien subsistir fora d’un sistema que aixopluga tota mena d’ineptes, incompetents i vividors.  

Enguany la llista seria molt extensa, però n’hi ha que destaquen pel seu currículum. Com exemple a evitar i atesa la seva trajectòria, citaré José Zaragoza; sobretot després de  llegir el que s’ha permès escriure i la imatge utilitzada per tal d’atacar la consellera Alba Vergés que, malgrat tot, està donant la cara. Tanmateix no ha de sorprendre, perquè el procedir habitual del personatge en qüestió forma part d’un estil que supura vilesa i contribueix a degradar la pràctica política dels qui, amb independència de la seva ideologia, hi són per esperit de servei, posant de manifest actituds i comportaments d’acord amb els principis que marca l’ètica.

11/7/2020