Invertir en defensa? Sí, de la natura!

Les temperatures que estem suportant des del mes de maig avalen que el canvi climàtic no és una entelèquia, és un fet científicament demostrat que desmunta les proclames dels defensors d’interessos econòmics que res tenen a veure amb els valors ecològics.

És per això que se m’ha acudit fer una crida a invertir en defensa. No en defensa militar però, ans al contrari, invertir en defensa de la mare naturalesa amb tot el que això significa.

Així doncs i vers aquest objectiu, cal promulgar i aplicar polítiques realistes i coherents que fomentin el manteniment i la conservació del medi natural, posant en valor i consideració el bon criteri i les opinions de les persones que habiten i coneixen de primera mà les problemàtiques que generen els entorns rurals.

Tanmateix, aquesta filosofia ha de dotar-se dels mitjans imprescindibles per a potencials intervencions: humans i materials. Més bombers i el reconeixement professional que es mereixen, més i millors vehicles, més helicòpters i hidroavions i, naturalment, incorporació dels mitjans tecnològics més avançats.

Us imagineu què es podria fer només amb part del pressupost destinat a la defensa militar?

“La naturalesa no és un lloc per a visitar, és la nostra llar” (John Muir, 1838-1914)

31/7/2022

Publicada a EL PERIÓDICO el 2/8/2022 i a EL PUNT AVUI el 7/8/2022