“Orgull gironí” al Gamper

A no ser pel factor “morbo” no s’entén que per a participar en el 57è Trofeu Joan Gamper s’acudís a l’Associazione Sportiva Roma, equip que entrena el sempre polèmic José Mourinho. Tampoc s’entén el motiu pel qual l’equip italià va declinar participar-hi després de d’haver tancat l’acord… Però ja se sap, el món del futbol és mutant.

Després del fiasco i de buscar solucions en altres latituds, es podia haver posat en consideració la possibilitat de convidar l’equip de la “Ciutat immortal”, el Girona Futbol Club. Sens dubte que hagués estat tota una deferència i un reconeixement explícit al fet d’haver aconseguit el retorn a la primera divisió.

La realitat però, és que s’ha optat pel Club Universidad Nacional, club mexicà de solera contrastada i conegut popularment com a Pumas. Me’n guardaré prou de menystenir l’equip asteca, benvingut sigui, que tingui una bona estada i com diu el tòpic: que guanyi el millor.

En qualsevol cas i amb independència del partit que cada any es programa, penso que el Gamper és una festa l’essència de la qual rau en la presentació del nou projecte, de la plantilla i, d’altra banda, en l’exteriorització de les esperances i els anhels de la nova temporada. Des d’aquesta òptica, estic convençut que aquesta edició, amb un Barça-Girona, hagués constituït un cop d’efecte important com a país i alhora un reforç del criteri que comparteixo plenament: afavorir el consum de “productes de proximitat”.

7/7/2022

Publicada a EL PERIÓDICO amb el títol “Orgull gironí: un Barça-Girona al Gamper hagués estat un bon cop d’efecte” l’11/7/2022