Iceta: paradigma de la cultura i l’esport

Atès que la política és l’art del possible, no ha de suposar cap novetat que personatges de tota mena arribin a ocupar càrrecs de primer nivell, fins i tot, un ministeri. Fer un llistat de casos il·lustraria perfectament tal l’asseveració, tanmateix no paga la pena perdre el temps fent un recopilatori de nul·litats, l’únic mèrit dels quals és viure a costa del sistema només fent “bullir l’olla”.

A la darrera remodelació del govern de l’Estat, hi ha un cas digne de menció especial. Es tracta d’un personatge que per la seva camaleònica capacitat d’adaptació i versatilitat, se’l pot qualificar de comodí per excel·lència. Ben entrenat, permanentment en plena forma i sempre a punt per a jugar en la posició que se li assigni, intueixo que enguany, aquest cúmul de qualitats hauran estat determinants a l’hora de decidir el canvi de cadira.

Òbviament, molt aviat es notaran canvis importants en l’àmbit de la cultura i de l’esport, perquè el volum de coneixements d’ambdues matèries ha de possibilitar una nova manera de gestionar; un nou estil que serà serà tota una referència a nivell internacional.

“Un polític farà qualsevol cosa per tal de conservar el seu lloc. Inclús es convertirà en patriota.”  (William Randolph Hearst, 1863-1951)

12/7/2021

Publicada a EL PERIÒDICO amb el títol “Miquel Iceta, paradigma de la cultura i l’esport” el 16/7/2021