L’estratègia “Ciutadana”

No és cap novetat que, des dels seus inicis i a falta d’arguments racionals, C’s ha buscat sempre la confrontació mitjançant la incontinència verbal; enguany però, està fent un pas endavant i ja no es conforma en practicar una dialèctica destructiva basada en la provocació i la mentida. Demagògia i anticatalanisme són les consignes. Ideologia o maldat?

Davant les aspiracions frustrades, tant a Catalunya com a Espanya, està fent una crida que té com objectiu provocar l’enfrontament físic . En aquest sentit, paga la pena recordar com dos personatges nefastos van arribar al poder: Benito Mussolini i Adolf Hitler. Populisme, supremacisme, expansionisme etc, sense oblidar connivències per part dels Poders de l’Estat i de l’Ésglésia.

Si hom afronta la realitat, és imprescindible persistir en el civisme i el pacifisme exhibits per part de qui defensa els drets i les llibertats, és a dir, la democràcia; però també és hora que l’Estat de Dret (si realment ho és) intervingui per posar el fre a unes actituds i a uns comportaments de tendència violenta i degenerativa que, en cap cas, es poden tolerar en nom de la llibertat.

L’estratègia “Ciutadana” promoguda per uns líders carregats de ressentiment i posada en pràctica per impresentables, és una indiscutible incitació a l’odi que hauria de tenir la resposta adequada per part de les autoritats competents. Una actuació contundent en aquesta matèria fóra una bona manera de demostrar que la justícia és igual per a tothom, cosa que a dia d’avui, és totalment discutible.

“El primer requisit de la civilització és la justícia” (Sigmund Freud, 1856-1939)

11/8/2018 

Publicada a EL PERIÓDICO amb el títol “L’estratègia d’incitar a l’odi per part de Ciutadans” el 15/8/2018